Президентът върна БСП, там където й е мястото - в центъра

...
Президентът върна БСП, там където й е мястото - в центъра
Коментари Харесай

Крум Зарков: Президентът върна БСП там, където й е мястото

Президентът върна Българска социалистическа партия, там където й е мястото - в центъра на политическите събития. Така че с връчването на третия мандат на партията Румен Радев сподели ясна преценка. Това сподели министърът на правораздаването Крум Зарков.

" Ръководството на партията ясно съобщи, че има явен проект за третия мандат. Каквото и да се изговори в последните дни, Българска социалистическа партия резервира най-вече варианти за разнообразни разновидности в кабинета, до момента в който Демократична България се ограничаха единствено със съдействие сред ГЕРБ и Политическа партия, посредством тяхното ходатайство. Това явно не е допустимо, Единствената реалистична опция е тази на Българска социалистическа партия. Радев постъпи вярно, все пак, което се изрече по негов адрес и служебното държавно управление ", изясни Зарков пред Българска национална телевизия.

С този ход, президентът върна Българска социалистическа партия, там където й е мястото - в центъра на политическите събития, добави още той. Зарков уточни, че се надява, Българска социалистическа партия да остане на тази позиция.

Голяма е опцията да има още веднъж парламентарни избори, предвижда министър Зарков. Според него Националният конгрес на Българска социалистическа партия е просрочен.

" Имаме дата за конгрес, уповавам се да не се замитат под килимите от дълго време наболели въпроси ", разяснява още правосъдният министър. Дали с това той засяга оставката на Корнелия Нинова е обособен въпрос

Ситуацията в този парламент е доста комплицирана. Не знам дали може да се приказва за изолираност, а по-скоро за неизясненост в болшинството. Трябва да е ясно кой носи отговорността за болшинството, както и за опозицията. В този парламент това не се случва, добави Зарков.

Ние няма да остане във вакуум на властта, само че България има потребност от парламент, който да приема закони. Проблемът не е парламентаризма, а в политическите партии и методът по който те действат, сподели правосъдният министър.

Законът за основният прокурор е въпрос, който дълго време е отлаган. Той отваря и пътят на България към по-дълбока интеграция и да получи добър отчет от Европейски Съюз, разяснява Зарков във връзка правосъдната промяна.

" Чух няколко пъти, че няма арбитър, който няма да се подпише в този лист. Всички имат интерес, този лист да е дълъг ", уточни Зарков във връзка инцидентният избор на каузи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР